vodácký areál Praha

Naši závodníci válí ve světovém poháru!

Z prvních dvou světových pohárů mají čeští vodní slalomáři tři individuální medaile, dvě z nich získali závodníci USK Praha vodní slalom a slibují tak napínavou podívanou v Pražské Troji, která o víkendu hostí pokračování tohoto prestižního seriálu třetím závodem.

10380048 10152175889553848 1145911677969940975 o

První zastávku hostila olympijská trať v Londýně, která bude v roce 2015 hostit i mistrovsví světa ve vodním slalomu. Český tým na světové poháry vyslal sestavu doplněnou o čtvrté lodě v těch kategoriích, kde jsou splněny limity dané ICF. Po mistrovství Evropy bohužel oznámil dočasné přerušení sezóny Vávra Hradilek, který řeší nepříjemné zdravotní potíže. ‘‘Bohužel musím na čas přestat s pádlováním, ale věřím, že se dám brzy dopořadku a na MS v USA již budu 100% fit‘‘. 

Na velice technicky náročné londýnské trati zaznamenal nejlepší výsledek kajakář USK Praha Vít Přindiš, který se poprvé v kariéře podíval na stupně vítězů v jednom ze závodů SP a dojel si pro stříbrnou medaili. Finálové umístění dále zaznamenal singlkanoista Vítězslav Gebas a singlkanoistky Kateřina Hošková a Monika Jančová. V nedělním programu se do finále propracovala Štěpánka Hilgertová a Kateřina Kudějová a také posádky Kašpar-Šindler a Karlovský-Jáně. Účastí ve finále potvrdili čeští závodníci svoji kvalitu a reprezentační kritéria pro účast na MS v USA, které se koná v půlce září.

Druhý podnik světového poháru se konal na tradiční trati ve Slovinském Tacenu na řece Sávě. I zde se českým lodím velmi dařilo, což potvrdila bronzová medailistka z kontinentálního šampionátu v letošním roce Kateřina Hošková ziskem stříbrné medaile. Další skvělý výsledek přidala posádka Kašpar-Šindler, kteří si ve vyrovnaném finále dojeli pro bronzovou medaili. 

Na domácí zrekonstruované trati v pražské Troji bude domácí tým patřit k jednoznačným favoritům. Pro členy A-teamu, kteří nepotvrdili svoji výkonnost účastí ve finále na ME nebo jednom ze světových pohárů to bude poslední šance na přímý zisk letenky do USA. V případě neúspěchu bude rozhodovat dodatečná nominace v Českých Budějovicích v polovině července. Jedná se o singlkanostiy Jana Maška, Lukáše Rohana, kajakářku Veroniku Vojtovou a deblkanoi Koplík-Vrzáň.