vodácký areál Praha

Další dvě medaile do letošní sbírky přidali Prskavec a Větrovský s Matějkou!

Uplynulý víkend se v makedonské Skopje odehrál druhý letošní nejvyšší závod pro juniory o reprezentanty do 23 let. Po mistrovství světa, kterí se konalo v dubnu v australském Penrithu se tentokrát jednalo o šampionát starého kontinentu a na stratu se představilo také množství závodníků z oddílu USK Praha vodní slalom. Pro medaile si dojeli největší favorité v čele s Jiřím Prskavcem, který vybojoval bronzovou medaili a juniorští mistři světa Větrovský-Matějka dojeli pro stříbrné medaile. Na pátém místě ve finále skončila smolně pátá Amálie Hilgetová, která se nevyvarovala dvou trestných doteků. 

10530918 10152869923721729 6888500056136934301 n

Nedařilo se bohužel v kategorii singlkanoistů, kde jsme měli zastoupení v podobě seniorského reprezentanta Lukáše Rohana a vicemistra světa z loňského roku Martina Říhy. Oba neprošli branou semifinále a skončili na 19. respektive 14. místě. Pro Lukáše to byla také poslední šance na přímý postup na seniorský světový šampionát, který se bude konat v americkém Deep Creeku v polovině září. Musí tedy nadcházející víkend absolvovat donominační boje po boku Jana Maška, který také nepotvrdil ani na jednom závodě příslušnost do A-teamu. 

Kromě Jiřího Prskavce se v kategorii kajakářů představil také Ondřej Cvikl, který bohužel v patnáctičleném finalé inkasoval tři padesáti vteřinové penalizace a celé finále uzavřel z poslední pozice. 

Pro svoji pvní medaili si v kategorii C1 muži v týmové soutěži dopádloval Matyáš Lhota. Všem úspěšným reprezentantům gratulujeme k výborným výsledkům a přejeme hodně sil na nadcházející český pohár, který se odehraje na umělé slalomové dráze v Českém Vrbném a bude také poslední možností nominovat se na světový šampionát v USA. Ve hře jsou dvě místa v kategorii singlkanoistů, jedno v kategorii singlkanoistek a jedno u deblkanoistů. 

Reprezentační A-team se následně vydá na desetidenní soustředění do amerického Marylandu do dějiště zářiového MS. Ihned po příletu zpět nebo přímo z USA se většina reprezentantů vydá na čtvrtý světový pohár do španělského Seo de Urquel. Zejména singlkanoistka Kateřina Hošková útočící na celkový triumf v seriálu. Bez šancí na výborné umístění nejsou ani kajakáři Vít Přindiš držící momentálně druhou pozici a čtvrtý Jiří Prskavec.