vodácký areál Praha

Hošková s Přindišem znovu bodovali ve světovém poháru!

Čtvrtý díl světového poháru zavedl vodní slalomáře do známého horského městečka La Seu d’Urquell ve Španělsku, které hostilo olympijské hry již v roce 1992. Po napínavých bojích obsadili naši závodníci Kateřina Hošková čtvrté a Vít Přindiš desáté místo. Upevnili tak své postavení v celkovém hodnocení světového poháru.

10271588 10152939907861729 6046449021442808309 n

Při sobotním programu se představili singlkanoisté, singlkanoistky a kajakáři. Po návratu ze soustředění ze spojených států se na start postavilo téměř kompletní reprezentační družstvo. Přednost přípravě dala pouze Kateřina Kudějová, Koplík s Vrzáněm a znovu trénující Vavřinec Hradilek. Nejlépe se vedlo Kateřině Hoškové, která postoupil do finále ze sedmého místa a Vítu Přindišovi, který do finále prošel třetím nejrychlejším časem.

Nedařilo se finalistovi z pražské Troje Víťezslavu Gebasovi, který skončil na 21. pozici. Smolně po nesmyslném rozhodnutí rozhodčích o průjezdu dvanácté branky nepostoupil do finále Jan Mašek a umístil se na 16. místě. Ve finále si nekompromisně vedli závodníci Slovenska, kteří obsadili první, druhé a třetí místo v pořadí Slafkovský, Beňuš a Martikán.

Ve finále se Kateřina Hošková nevyvarovala dvou trestných doteků a pomalejší jízda ji odsoudila na celkově čtvrtou pozici. Vítězkou se suverénně stala Jesica Fox, kterou následovala domácí závodnice Nouria Vilarubla a třetí byla znovu zástupkyně Austrálie Rosalyn Lawrenc.

Do finále kajakářů se o necelé tři  desetiny sekundy neprobojoval Jiří Prskavec a obsadil konečnou jedenáctou pozici. Finále si naopak svojí jízdou vysloužil Vít Přindiš. Po velice sporném rozhodnutí rozhodčích na osudné dvanácté brance se Vít musel spokojit s desátou pozicí, ačkoliv se český tým do poslední chvíle snažil rozhodnutí rozhodčích, kteří nebyli jednotní změnit, ale bohužel se nepovedlo.

V nedělním programu se do finále neprobojovala žádná další česká loď. Veronika Vojtová obsadila 25. pozici a posádka Větrovský-Matějka si dojeli pro 18. místo.

Poslední a rozhodující závod hostí za dva týdny německý Augsburg, který rozhodne o konečném celkovém pořadí ve světovém poháru. Kateřina Hošková stejně jako Vít Přindiš v současné době hají druhá místa o pouhé čtyři body za aktuálními lídry tabulky. Čtvrtou pozici drží mistr Evropy Jiří Prskavec.