vodácký areál Praha

Výkony závodníků USK Praha na juniorském Mistrovství ČR!

Na umělé slalomové dráze v Roztokách u Křivoklátu se uskutečnilo poslední české Mistrovství republiky. Po dospělých a žácích přišli konečně na řadu junioři (dorostenci). Mistrovství bylo nepochybně dramatičtější než to na Paraplíčku. Nejen proto, že hladina řeky Berounky stále stoupala, ale také proto, že Mistrovství bylo zároveň jedním z nominačních závodů do juniorské reprezentace.

Rihova

V kategorii K1 ženy s velkým náskokem zvítězila Amálie Hilgertová. Juniorská mistryně světa z roku 2013 byla ale největší favoritkou soutěže, překvapením se naopak stala Eva Říhová, která ovládla závod singlířek a k 3. místu z MČR dospělých a 1. místu z MČR žáků přidala také titul juniorský. Obě závodnice mají do reprezentace nakročeno skvěle.

Mezi kajakáři se nejlépe dařilo Petru Šodkovi, který skončil na druhém místě. V kategorii C2 naprosto přesvědčivě a podle všech očekávání zvítězila dvojice Větrovský – Matějka. Nedařilo se bohužel našim singlkanoistům. Matyáš Lhota skončil na 6. místě, Jan Větrovský potom na místě 5.

Nejlepším juniorům sezóna ještě nekončí. Hned tento víkend se mezi sebou na Trnávce (možná nejtěžším evropském kanále) rozhodujícím způsobem utkají o letenky na zmíněné mistrovství světa v brazilském Foz d´Iguacu. Věříme, že se všem zadaří a v dubnu budeme na dálku držet palce. 

blazkova

Trenér USK Praha Jan Busta