vodácký areál Praha

Český pohár žáků Stružnice!

Zpráva o průběhu závodu českého poháru žáků v České Lípě od našeho trenéra Jana Busty. Na řece Ploučnici ve Stružnici u České Lípy se o víkendu 6. a 7. června uskutečnil 1. a 2. slalomový Český pohár žáků. Během tropické soboty i deštivé neděle se nejvíce dařilo Adamu Královi, který v obou dnech zvítězil v rámci věkové kategorie žáků mladších na C1 i K1.

Untitled

Na druhém místě se na C1 za ním v obou dnech umístil Matyáš Říha a úspěšná byla také Adamova sestra Adéla na C1 (2. a 3. místo) V obou dnech zvítězili i mladí deblkanoisté Příhoda Lukáš – Lhota Kryštof a dařilo se také dvojici Majer Kryštof – Houska Jan, kteří obsadili 3. místo. Za úspěšný může proběhlý víkend považovat i Tomáš Raška, který v nejnabitější kategorii K1 žáků starších obsadil 4. a 2. místo.  

Další dva závody Českého poháru žáků se uskuteční na Paraplíčku, řece Jizeře a to na samém konci školního roku ve dnech 27. – 28. června. Doufejme, že se do té doby nechají naši mladí závodníci inspirovat vrcholovými výkony svých starších oddílových kolegů na Světovém poháru v pražské Troji, který se uskuteční již příští týden