vodácký areál Praha

Sezóna vodních slalomářů je v plném proudu

Po loňských fantastických výsledcích našich závodníků na všech světových kolbištích, Jířa Prskavec získal bronz na OH a zlato na ME, Vávra Hradilek stříbro na ME, Víťa Gebas skončil čtvrtý na OH, Vít Přindiš obsadil druhé místo v celkové hodnocení SP, Matyáš Lhota získal zlato na ME a stříbro na MS juniorů, Lukáš Rohan stříbra na ME a MS do 23 let, se letos znovu roztočil zavodní kolotoč. Vše začalo rovnou tím nejtěžším, nominačními závody do reprezentačních družstev.

18320487 10155805915846729 1624035802079867329 o

Foto: FB Český vodní slalom a sjezd

Letošní nominační boje se rozhořely na Trnávce a jejich druhá část se měla odehrát v Roudnici nad Labem. Bohužel se však kvůli velké vodě musela za Roudnici vybrat náhradní trať a tím volba padla znovu na Trnávku. Česká a dost pravděpodobně i evropská nejtěžší umělá trať tak kompletně rozhodla o složení reprezentačního družstva seniorů a závodníků do 23 let.

Náš oddíl byl po celou dobu velice vidět a v konečném zúčtování obsadil většinu reprezentačních míst. Úplná dominance proběhla v kategorii kajakářů, kde přednominovaného Jířu Prskavce doplnil Ondra Tunka a Vít Přindiš. Čtvrté místo a možnost jezdit světové poháry připadlo Vávrovi Hradilkovi. Mezi kajakářkami jsme brali dvě místa zásluhou Kateřiny Kudějové a Amálky Hilgertové. Třetí místo si zajistila Karolína Galušková. Mezi singlkanoistky máme čtvrtého muže loňským olympijských her Víťu Gebase a mladého, věkem ještě juniora, Matyáše Lhotu. Mezi deblkanoistky nás tradičně reprezentuje posádka Koplík-Vrzáň a mezi singlkanoistkami je mladá, také stále ještě juniorka, Evička Říhová.

Aktuálně se reprezentační tým připravuje ve slovinském Tacenu, kde se za dva týdny pojede o tituly mistrů Evropy. Hned bude následovat mistrovství české republiky v Praze Troji 10.-11. června a týden na to, na stejné trati, první světový pohár ve vodním slalomu.