vodácký areál Praha

Sezóna vodních slalomářů vyvrcholí v Praze – Troji. Korunováni budou noví mistři Evropy.

Mezinárodním vrcholem letošní sezóny vodních slalomářů je připravované mistrovství Evropy, které bude po dvou letech opět hostit Praha – Troja. Původně zrušený jarní šampionát v Londýně se přesune na trojskou slalomovou dráhu v termínu od 18. do 20. září 2020. Představí se česká reprezentace se špičkovými závodníky z celé Evropy.

troja course

 

Naši momentálně nejlepší kajakáři Jiří Prskavec a Kateřina Kudějová mají již místenku na příští olympiádu jistou. Ale evropské medaile představují i pro zkušené reprezentanty velkou motivaci. „Evropu beru jako vrchol sezóny a tak i přistupuji k přípravě. Trénink je teď po úspěšné nominaci do Tokia ale rozhodne příjemnější,“ řekla Kudějová o šampionátu, který by se nemohl pořádat bez pomoci partnerů akce v čele s generálním partnerem, kterým je Skupina ČEZ a hlavním partnerem - Uniqa pojišťovna.

V Troji se rozlouskne i další olympijská hádanka: Kdo z kanoistů bude reprezentovat na Olympijských hrách v Tokiu? Mezi ženami má skvěle nakročeno Tereza Fišerová, ale v případě vítězství by mohla uspět i Gabriela Satková. Mezi muži se rozhodne mezi Lukášem Rohanem, Vojtěchem Hegerem nebo Václavem Chaloupkou. Z loňského šampionátu obhajují evropské tituly kajakáři Amálie Hilgertová a čerstvý tatínek Vít Přindiš.

„Je nám velkou ctí, že se v Praze – Troji utkají závodníci opět o velké medaile. I v těchto těžkých časech se snažíme pracovat na sto procent a připravit co nejlepší podmínky pro všechny účastníky šampionátu. Je to o to větší výzva, kterou jsme letos přijali,“ řekl ředitel organizačního výboru Jiří Rohan. Akce proběhne za finanční podpory hlavního města Prahy a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. I letos se komentování přímo nad vodou zhostí z komentátorské věže Daniel Stach a Miroslav Lenc.

Vstup bude do areálu umožněn kromě akreditovaných osob (závodníci, doprovod, organizátoři, média), pouze pro VIP hosty, smluvní partnery a pro další pozvané hosty. „Zveme všechny fanoušky ke sledování přímých TV přenosů na ČT Sport v sobotu a v neděli. Všechny aktuality i informace ze zákulisí se budeme snažit v co největší míře zprostředkovat i přes sociální sítě, aby letos i přes omezení nebyli diváci ochuzeni o typickou atmosféru závodů v Troji,“ dodává Jiří Rohan a vysvětluje situaci s omezením přístupu diváků. Prodej vstupenek tedy letos nebude spuštěn.

Mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Praze – Troji nás letos čeká v termínu od 18. do 20. září 2020, kdy závody začínají kvalifikačními jízdami v pátek 18. září v 9:30 hodin.

Medaile se rozdají po finálovém klání v sobotu od 12:20 pro nejrychlejší singlkanoistky a kajakáře, a v neděli pak vyjedou nejlepší kajakářky a singlkanoisté v 12:05 hodin.

Součástí akce bude i letos oblíbená Pádlojízda, společná jízda přátel vodního slalomu na všech možných plavidlech s pádly z pražské Troje do centra, která se pojede netradičně už v neděli 13. září od 13:00. Informace sledujte na sociálních sítích.

Více informací bude k dispozici i na novém webu https://www.slalomtroja.cz/ nebo na sociálních sítích @Canoe Slalom Prague a @czechcanoe.